Salade van notensla, linzen, gedroogde ham en krullen van Parmezaanse kaas
Makkelijk
15 min
€
De benodigde ingrediënten voor dit recept
4
portie(s)
- Vinaigrette 3 el sherryazijn van Bouton d'Or
- 3 el olijfolie van Bouton d'Or
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 150 g groene linzen uit Le Puy uit blik of gedroogd, gekookt en uitgelekt
- 50 g rucola Saint Eloi
- 12 blaadjes platte peterselie
- 2 sneden gedroogde ham van Itinéraires des Saveurs, in reepjes
- 50 g Parmezaanse kaas Fiorini, in krullen
- zout Cigalou
- peper Cigalou
Volg het recept stap voor stap
Voorbereidingstijd :
15 min
-
Vinaigrette: Meng in een kom de azijn, zout en peper.Voeg de olijfolie en het knoflook toe. Meng in een slakom de linzen en de helft van de vinaigrette. Zet apart.
-
Schik de notensla in een cirkel op de borden. Plaats de linzen in het midden. Verdeel hierover de platte peterselie en de reepjes ham.
-
Bestrooi met de krullen van Parmezaanse kaas. Serveer met de resterende vinaigrette.
-
Variant:Vervang de gedroogde ham door serranoham, Parmezaanse ham, …
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.