De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 500g 500 g aardappelen
- 250g 250 g sperziebonen
- 4 4 tomaten
- 0,5 ½ krop sla
- 1 1 groot blik tonijn in eigen nat van Odyssée
- 4 4 eieren van Moisson
- 80g 80 g zwarte olijven van Bouton d’Or
- 2càs 2 el rodewijnazijn van Bouton d'Or
- 15cl 15 cl olijfolie van Bouton d’Or
- Zout, peper van Cigalou
Wijnsuggestie
Rosé wijn
Volg het recept stap voor stap
-
Schil de aardappelen, verwijder de eindjes van de sperziebonen, kook ze al dente en giet af. Kook de eieren hard. Laat afkoelen.
-
Was de salade en de tomaten, en snij die laatste in 4.
-
Snij de aardappelen in kwartjes, pel de eieren en snij ze in de lengte in 4.
-
Leg de salade, de boontjes, de aardappelen en de tomaten op 4 borden en voeg de verkruimelde tonijn toe.
-
Giet de azijn in een kom, kruid met peper en zout en roer. Voeg al kloppend de olijfolie toe. Giet op elk bord een straaltje van deze saus.
-
Werk af met de hardgekookte eieren en de zwarte olijven.
Tips
Tip: naar smaak kunt u ook ansjovisfilets (gebruik dan wel minder zout), paprika en uienringen toevoegen.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.