De benodigde ingrediënten voor dit recept
4
portie(s)
- 4 4 tomaten
- 250g 250 g mozzarella van Pâturages
- 1 1 vers bosje basilicum
- 10cl 10 cl olijfolie van Bouton d’Or
- 5cl 5 cl balsamicoazijn van Bouton d’Or
- 1 1 snufje fleur de sel
- Zout en peper van Cigalou
Wijnsuggestie
Terras de Estromoz
Rode wijne – DOC Alentejo
Cépages : Alicante Boushet, Trincadeira, Aragonez
2020
5,99€
Volg het recept stap voor stap
Voorbereidingstijd :
15 min
-
Was de tomaten, verwijder het steeltje en snij in schijfjes.
-
Snij de mozzarella in schijven.
-
Was en rist de basilicum af.
-
Verdeel de tomatenschijfjes en de mozzarella afwisselend over de borden of in een schotel.
-
Maak een vinaigrette met de olijfolie, azijn, zout en peper. Giet over de bereiding.
-
Leg er de basilicumblaadjes op.
-
Eindig met een snufje fleur de sel voor extra smaak.
Tips
Tip: om het gerecht wat meer kleur te geven, kunt u rode, gele en zwarte kerstomaatjes gebruiken.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.