De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 800 g runderwang
- 25 cl donker bier
- 4 wortelen
- 1 bosje kleine uitjes
- 2 takken selderij
- 2 teentjes knoflook
- 20 cl runderbouillon => à ajouter dans détail recette
- 1 el bloem van Chabrior
- 1 el bruine suiker
- 1 el olijfolie van Bouton d’Or
- 1 takje tijm van Cigalou
- 1 snufje cayennepeper van Cigalou
- Zout en peper van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Snij de runderwang in grote blokjes en strooi er wat zout over.
-
Bak het vlees in de olijfolie aan alle kanten goudbruin in een stoofpan, schep het eruit en zet opzij.
-
Bak de hele uitjes met de fijngehakte selderij in dezelfde olie, doe er het vlees weer in, voeg ook knoflook en bloem toe en laat bakken.
-
Giet er de bruine suiker bij, gevolgd door het bier en de bouillon, tot alles bedekt is. Doe er tijm, zout, peper en cayennepeper bij en laat 1 uur sudderen op laag vuur. Roer af en toe.
-
Schil de wortelen, snij ze in dikke schijfjes, doe ze in de stoofpan en laat onder regelmatig roeren nog 1.30 u stoven.
Tips
Deze heerlijke stoofschotel is lekker met gestoomde aardappelen of lekkere, zelfgemaakte puree.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.