Runderstoofpot, ragout van oude groenten, pommes duchesses
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 2kg hele runderbil
- 24 stuks pommes duchesses
- 4 uien
- 4 wortelen
- 4 aardperen
- 2 pastinaken
- 1 zoete aardappel
- 4 knoflookteentjes
- 0,5 bosje peterselie
- 6 takjes tijm Cigalou
- 2 bruine bieren
- 2 laurierblaadjes Cigalou
- 100g boter Pâturages
- 50g room Pâturages
- 500ml kalfsbouillon Bouton d'Or
- 400ml groentebouillon
- Olijfolie Bouton d'Or
- Peper en zout Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees aan elke kant bruin. Voeg 2 geschilde en in grote stukken gesneden wortelen, de gesnipperde ui, 2 knoflookteentjes, 3 takjes tijm en de laurierblaadjes toe. Laat enkele minuten sudderen en voeg dan de kalfsfond en de 2 bieren toe. Doe het deksel op de braadpan en laat 4 uur garen in een op 150°C voorverwarmde oven. Breng op het einde van het bakken op smaak met peper en zout. Laat het sap indien nodig inkoken.
-
Schil voor de groenten ragout alle resterende groenten en snijd ze in grote kwarten. Smelt de boter in een braadpan en bak alle groenten bruin, voeg de groentebouillon, room, tijm en de overgebleven geperste knoflook toe en laat op een laag vuur 20 minuten koken. Breng op het einde op smaak met zout en peper en werk af met de gehakte peterselie.
-
Bak de pommes duchesses 7 minuten in hete olie op 180°.
-
Serveer alle ingrediënten in warme schotels.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.