De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1,5kg 1,5 kg rundergebraad
- 1càs 1 el zonnebloemolie
- Zout
- Voor de saus:
- 16cl 10 cl balsamicoazijn van Itinéraire des Saveurs
- 25cl 25 cl water
- 2 2 takjes rozemarijn
Wijnsuggestie
Rode wijn
Volg het recept stap voor stap
-
Haal het vlees 1u op voorhand uit de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 90°C (th. 3).
-
Verhit de olie in een pan, zout het vlees en fruit het aan alle kanten.
-
Leg het vlees in een ovenschotel en bewaar de pan.
-
Bak het gebraad 2u30 in de oven, zet de oven uit en laat het vlees rusten met gesloten deur.
-
Maak nu de saus klaar. Blus de pan met de balsamicoazijn en laat inkoken. Voeg het water en de takjes rozemarijn toe en laat nog verder inkoken.
-
Snij het gebraad in dikke sneden en serveer die op warme borden. Lepel er saus rond. Heel lekker bij aardappelpuree met look of pistou van rucola bijvoorbeeld.
Tips
Tip: Om het vlees perfect te garen, kunt u een keukenthermometer gebruiken. De eindtemperatuur in de kern moet tussen 50 en 55° liggen.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.