De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 800 g rundergebraad
- 2 rollen bladerdeeg van Monique Ranou
- 300 g champignons
- 2 eidooiers
- ½ citroen
- 1 el bloem van Chabrior
- 4 el melk van Pâturages
- 1 el room van Pâturages
- 30 g boter van Pâturages
- 4 el olijfolie van Bouton d’Or
- Zout en peper van Cigalou
- ½ bosje peterselie
Volg het recept stap voor stap
-
Bak het gebraad aan alle kanten goudbruin in wat warme olie in een stoofpan. Haal het gebraad uit de stoofpan en laat volledig uitlekken en afkoelen op een rooster. Kruid met peper en zout.
-
Maak intussen de champignons schoon. Spoel kortstondig en snij in plakjes. Leg in een pan en kruid met peper en zout. Doe er de boter, het sap van 1/2 citroen en de versnipperde peterselie bij. Bak op een hoog vuur tot de vloeistof volledig verdampt is. Hak grof. Doe er een eidooier en de room bij.
-
Verwarm de oven voor op thermostaat 8 (240°C).
-
Ontrol het deeg op het werkblad en leg de vellen op elkaar. Spreid 1/3 van de champignons uit in het midden, leg er het gebraad op en bedek met de rest van de champignons.
-
Bestrijk het deeg met een penseel met melk rond het gebraad. Vouw helemaal dicht en druk de plooien dicht met de vingertoppen.
-
Bestrooi een ovenplaat met bloem. Leg er het bladerdeeg op, met de plooien naar beneden. Zet 10 minuten in de oven zodat de korst mooi goudgeel is.
-
Zet de thermostaat op 6/7 (190°C), bak 25 minuten goudbruin.
-
Serveer warm met gebakken bospaddenstoelen
Tips
Tip: voor dit recept kunt u ook een paddenstoelenmix van Saint Eloi gebruiken, met 20% eekhoorntjesbrood.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.