Volg het recept stap voor stap
-
Haal het vlees 1u op voorhand uit de koelkast.
-
Pel de sjalotten en laat ze heel.
-
Smelt de boter en olie in een kookpot, fruit de sjalotten met peper en zout, bedek en bak een tiental minuten op een zacht vuur.
-
Haal de sjalotten uit de kookpot en vervang die door het gebraad, dat u aan alle kanten rijkelijk hebt gekruid met peper.
-
Bak het vlees 20 minuten zonder deksel. Draai het om de 5 minuten om.
-
Voeg enkele snufjes zout toe en bak nog een twaalftal minuten met deksel.
-
Eenmaal gaar haalt u het gebraad uit de pot. Wikkel het in verschillende vellen aluminiumfolie en hou het warm terwijl u de saus klaarmaakt.
-
Blus met de rode wijn in dezelfde pot, krab de bakresten los en breng zachtjes aan de kook. Voeg de kalfsfond en aalbessengelei toe en laat inkoken zonder deksel.
-
Doe er de sjalotten bij en verwarm die nog 2 minuten in de saus.
-
Snij het gebraad in mooie sneetjes en lepel er wat saus over. Dien op met boontjes of andere groene groenten.
Tips
Voor de lekkerbekken kunt u dit gebraad serveren met originele Zweedse aardappelen (Hasselback). Het recept vindt u hier .
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.