Volg het recept stap voor stap
-
Bereid de marinade: pel de teentjes knoflook en hak ze fijn na het verwijderen van de kiem. Knijp de limoen uit. Meng in een kom het citroensap, de fijngehakte knoflook, sojasaus, olie, honing en gemberpoeder.
-
Leg de zalmsteaks in een ovenvaste schaal en besprenkel ze met de marinade. Dek af met huishoudfolie en laat 2 uur marineren, keer ze af en toe om.
-
Verwarm de oven voor op 210°C (th.7).
-
Zet de biefstukken in de oven en bak ze 7 minuten aan elke kant. Bestrijk ze 2 of 3 keer met de marinade.Dien op zodra ze uit de oven komen.
Tips
Als u dit zoetzure recept pittiger wilt maken, kunt u ½ theelepel rode tabasco-saus toevoegen.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.