Roomsoep van topinamboer, chips van pancetta
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 700 g topinamboer afpellen
- 1 ui in kwarten gesneden
- 1 stengels selderij in stukken
- 1 el olijfolie van Bouton d'Or
- 1 tl tijm Cigalou
- 1 teentje knoflook ongeveer gehakt
- 6 dl kippebouillon van Bouton d'Or
- 4 sneden pancetta Itinéraire des saveurs
- zout en peper Cigalou
- Garnituur fleur de sel Itinéraire des saveurs
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Roer in een kom de topinamboer, de ui en de selderij door de met zout, peper, tijm en knoflook gekruide olijfolie. Verdeel de groenten over een bakplaat en rooster gedurende 25 minuten.
-
Pureer de topinamboer met de kipbouillon. Giet over in een stoofpan en breng aan de kook. Voeg zout en peper toe. Zet apart. Verdeel de pancetta over de bakplaat. Droog gedurende 5 minuten in de oven.
-
Verdeel de roomsoep over soepkommen. Werk af met de tot chips gescheurde pancetta. Bestrooi met fleur de sel.
Tips
Info: De topinamboer is een uit de vergetelheid gehaalde groente die nu volop te vinden is op de marktkraampjes. Door de zachte consistentie en milde smaak heeft de topinamboer een heuse culinaire en voedzame waarde.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.