Roodbaarsfilets met citrusvruchten

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 4 roodbaarsfilets
  • 1 perssinaasappel
  • 1 pompelmoes
  • 4 el zure room van Pâturages
  • Enkele basilicumblaadjes
  • 1 snufje Espelettepeper
  • Zout en peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Verwarm de oven voor op 180°C (th° 6).

  2. Was de sinaasappel goed, bewaar wat geraspte schil en pers hem.

  3. Pers de pompelmoes.

  4. Leg de visfilets naast elkaar in een geoliede schotel. Bestrooi met een snufje Espelettepeper. Kruid met peper en zout en besprenkel met sinaasappel- en pompelmoessap. Bestrooi met sinaasappelzeste.

  5. Zet 15 à 20 minuten in de oven (naargelang de dikte van de filets).

  6. Haal de schotel uit de oven, filter het sap om de zeste te verwijderen. Zet de schotel opnieuw in de uitgeschakelde oven.

  7. Meng de room, de versnipperde basilicum en het kookvocht in een kleine kookpot en laat al kloppend indikken op het vuur.

  8. Lepel de saus over de vis en serveer warm.

Tips

Tip: de goudbrasem kan vervangen worden door koolvis, heek of steenbolk.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.