Rolletjes van gevogelte met 3 rijstsoorten en eierdooierzwammen
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 4 el selectie van 3 rijst Saint Eloi
- 2 el olijfolie van Bouton d'Or
- 1 sjalot fijngehakt
- 150 g cantharellen
- 2 el platte peterselie fijngehakt
- 1 stengels groene selder fijngehakt
- 4 pluimvee filets Volaé
- 1 dl kippebouillon van Bouton d'Or
- zout en peper Cigalou
- Garnituur
- platte peterselie
Volg het recept stap voor stap
-
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken. Zet apart. Verwarm 1 el olijfolie. Fruit de sjalot, de eierdooierzwammen, de platte peterselie en de selderij. Voeg zout en peper toe. Meng in een slakom de rijst en de groenten.
-
Snij de filets open met een keukenmes. Druk ze plat met behulp van een deegrol. Verdeel de vulling over de filets. Rol ze op en zet vast met een houten prikkertje. Verwarm de resterende olijfolie in een bakpan. Bak de rolletjes goudbruin aan alle kanten. Voeg de bouillon toe. Sluit af en gaar de rolletjes gedurende 7 minuten aan de ene kant en 3 minuten de andere. Haal van het vuur en verwijder de houten prikkertjes. Snij de rolletjes in plakken.
-
Verdeel over de borden en lepel er wat kooknat over. Werk af met de platte peterselie.
Tips
Heerlijk met worteltjes en in olijfolie gesauteerde eierdooierzwammen.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.