Rolades van kalfsvlees met rijst en platte peterselie

Ontdek het exquise huwelijk van mals kalfsvlees, heerlijk gevulde rijst en de frisheid van platte peterselie met ons recept voor rolades van kalfsvlees. Een gerecht dat de warmte van thuis en de smaak van culinaire traditie oproept.

Deze rolades van kalfsvlees met rijst en platte peterselie zijn een uitnodiging voor een familiefeest vol troostende smaken. Geniet van elke hap van deze uitzonderlijke culinaire creatie. Eet smakelijk!

Makkelijk
31 min
€€
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • Vulling 25 g rijst Saint Eloi, gekookt
  • 25g 25 g Parmezaanse kaas Fiorini, geraspt
  • 25g 25 g pijnboompitjes ongeveer gehakt
  • 25g 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 1/2 bosje platte peterselie fijngehakt
  • 0,5 4 kalfslapjes (ongeveer 400 g)
  • 4 4 sneden plakken ham van Auvergne
  • 4 1 el olijfolie van Bouton d'Or
  • 1càs 2 dl gevogeltebouillon
  • 2dl 1 dl witte wijn La Croix du Pin – Chardonnay Blanc
  • 1dl zout Cigalou
  • peper Cigalou
  • Garnituur takjes platte peterselie

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Vulling: Meng de rijst, de Parmezaanse kaas, de pijnboompitjes, het knoflook, de peterselie, zout en peper.Zet apart. Leg op elk kalfslapje een plak rauwe ham. Plaats de vulling midden op het kalfslapje. Rol het vlees op vanaf het smalle stuk. Zet de rol vast met een houten prikkertje.

  2. Verwarm de olijfolie in de bakpan en braad de rolades 2 minuten aan elke kant goudbruin. Voeg de bouillon en de wijn toe. Sluit af en gaar nog 10 minuten. Zet de rolades apart. Kook de bouillon gedurende ongeveer 4 minuten tot ongeveer de helft in. Breng indien nodig verder op smaak. Zet apart. Verwijder de houten prikkertjes en snij de rolades schuin door.

  3. Verdeel over de borden. Lepel er wat saus over. Werk af met de platte peterselie.

  4. Heerlijk met een ratatouille van sperziebonen, venkel, erwten en artisjokharten met munt of gesauteerde spinazie.

Tips

Vervang de kalfslapjes door kalkoenfilet of hamlappen.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.