De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 750 g rode garnalen
- 125 g feta van Pâturages
- 1 ui
- 2 el verse gehakte peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 1 snufje rode Spaanse peper van Cigalou
- 1 blik hele gepelde tomaten op sap van Saint Eloi
- 1 bokaal ontpitte zwarte olijven van Bouton d’Or
- 125 ml witte wijn
- 1 el olijfolie van Bouton d’Or
- Zout en peper van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Snij de ui fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de ui tot hij zacht wordt. Voeg de fijngesneden look en een snufje rode Spaanse peper toe en bak nog eens 1 min. Giet er ten slotte de wijn bij en laat volledig verdampen.
-
Snij de tomaten en doe ze erbij. Kruid lichtjes met peper en zout en breng aan de kook. Bak daarna op een klein vuur tot u een glad mengsel krijgt (een tiental min.)
-
Voeg de garnalen toe, meng goed en schep alles over in een ovenschotel.
-
Leg er de feta en olijven op. Zet 10 à 15 minuten in een op 200° (th. 6) voorverwarmde oven.
-
Bestrooi met peterselie en serveer.
Tips
Dit recept is ook heel lekker met stukjes gebakken kip of jonge kalkoen.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.