Risotto primavera
Risotto primavera is een licht, fris gerecht, ideaal om te genieten van seizoensgroenten. De combinatie van kleurrijke groenten maakt dit gerecht niet alleen lekker, maar ook visueel aantrekkelijk. Eet smakelijk!
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1càs 1 el olijfolie van Bouton d'Or
- 100g 100 g mini-asperges
- 100g 100 g kleine courgettes in blokjes
- 100g 100 g erwten (vers of uit de diepvries)
- 100g 100 g sugar snaps
- 2 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 350g 350 g arboriorijst met schil
- 1l 1 l groentebouillon van Bouton d'Or
- 0,5l 1/2 l witte wijn van Expert Club Chablis
- 100g 100 g verse room Pâturages
- 75g 75 g Parmezaanse kaas Fiorini, geraspt
- 3càs 3 el platte peterselie fijngehakt
- zout Cigalou
- peper Cigalou
- Garnituur takjes platte peterselie
Volg het recept stap voor stap
-
Fruit de groenten per kleine handjes gedurende 2 minuten in de hete olie. Voeg het knoflook toe en gaar verder gedurende 2 minuten. Zet apart. Sauteer de rijst gedurende 2 minuten. Voeg zout en peper toe.
-
Breng de bouillon en de wijn aan de kook. Breng de rijst over naar een microgolfovenbestendige schaal. Giet de kokende bouillon toe. Roer goed. Sluit af en kook gedurende 20 minuten op hoog vuur. Voeg de room, de Parmezaanse kaas en de groenten toe. Roer goed en gaar nog 6 minuten.
-
Haal van het vuur, voeg de platte peterselie toe en roer goed. Breng indien nodig verder op smaak. Verdeel de risotto over de borden. Werk af met platte peterselie.
Tips
Heerlijk met knapperig stokbrood en een salade van gemengde sla met enkele druppels hazelnotenolie.
In de winkel:
Arboriorijst is een ronde, Italiaanse rijstsoort die veel zetmeel bevat en de smaken van de ingrediënten goed opneemt. Deze rijst neemt vloeistof op zonder te zacht te worden. Vervang de arboriorijst door langkorrelige rijst indien je geen arborio in huis hebt.
Variant:
Vervang de rijst door quinoa.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.