Risotto met pompoen en gevogeltelever
Deze risotto met pompoen en gevogeltelever biedt een warme en troostende combinatie van smaken. Het is een heerlijke optie voor herfstmaaltijden. Eet smakelijk!
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 400g 400 g speciale risottorijst
- 400g 400 g pompoen
- 300g 300 g gevogeltelever
- 1 1 ajuin
- 1,2 1,20 gevogeltebouillon (2 blokjes)
- 1 1 glas droge witte wijn Expert Club
- 1 1 klein glas cognac of armagnac
- 50g 50 g geraspte Parmezaan Pâturages
- 20g 20g boter Pâturages
- Gemalen muskaatnoot Cigalou
- Olijfolie Bouton d’Or
- 4 verse tijmtakjes
- Zout, peper Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Schil de pompoen en snijd ze in blokjes van 2 cm.
-
Laat de fijngesneden ajuin in een pan “smelten” met wat olie. Doe er de pompoen bij en laat ze zonder deksel bakken totdat ze goed mals is. Kruid dit met peper en zout en zet dit opzij met het deksel op de pan.
-
Verwarm de bouillon tot aan het begin van het kookpunt.
-
Bak de rijst in een pan met 3 koffiel. olie totdat hij glazig wordt. Giet er de wijn bij en laat deze uitdampen.
-
Voeg een scheut gevogeltebouillon bij. Meng dit en laat het vocht uitkoken. Herhaal deze bewerking en blijf voortdurend roeren. De kooktijd duurt ongeveer 20 minuten.
-
Snijd de levers in stukken van max. 3 cm. Bak ze 2 tot 3 min. in de boter op een hoog vuur. Giet er de cognac bij en roer. Zet het vuur af, flambeer de levers en laat de vlammen vanzelf uitgaan.
-
Doe de levertjes bij de rijst, voeg 3 eetl. olie toe, samen met de geraspte Parmezaan, 2 mespuntjes muskaatnoot en de pompoen.
Tips
Tip: dien je risotto op in goed verwarmde borden en versier hem met wat verse tijmblaadjes.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.