Risotto met gedroogdeekhoorntjesbrood
Deze risotto met gedroogde eekhoorntjesbrood biedt een gastronomische ervaring rijk aan umami smaken. De paddenstoelen voegen heerlijke diepte toe aan de romige rijst. Eet smakelijk!
Volg het recept stap voor stap
-
1, Maak 1L gevogeltebouillon en breng aan de kook.
-
Laat 40g gedroogd eekhoorntjesbrood 2×30 minuten weken in lauw water. Filter, zet opzij en voeg het 2e water toe aan de bouillon.
-
3, Laat 40g boter smelten in een kookpot, doe er 1 versnipperde ui bij, fruit die en voeg 300g risottorijst toe. Roer snel (de rijst moet aan alle kanten een ‘paarlemoerglans’ krijgen).
-
Blus met 25cl droge witte wijn en laat verdampen. Bevochtig met 2 scheplepels hete bouillon. Wanneer de rijst het vocht heeft geabsorbeerd, voegt u de paddenstoelen toe en giet u er opnieuw 2 scheplepels bouillon bij. Ga door tot de bouillon zo goed als volledig opgenomen is.
-
5, Wanneer de rijst gekookt is, verwijdert u de pot van het vuur. Voeg 2 el mascarpone en 100g geraspte parmezaan toe. Meng krachtig en laat 3 minuten rusten met deksel.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.