Risotto met cantharellen
Deze risotto met cantharellen is een heerlijke optie om de unieke smaak van deze paddenstoelen naar boven te halen. De cantharellen voegen een vleugje verfijning en diepte toe aan het gerecht. Eet smakelijk!
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 400g 400 g speciale risottorijst Itinéraire des saveurs
- 300g 300 g cantharellen
- 3 3 sjalotten
- 4 4 knoflookteentje
- 0,5 1/2 citroen
- 1,2L 1,20 l gevogeltebouillon (2 blokjes)
- 4càs 4 el olijfolie van Bouton d'Or
- 1 1 takje rozemarijn
- zout en peper Cigalou
- Garnituur takjes rozemarijn
Volg het recept stap voor stap
-
Snijd het grondachtige voetje van de paddenstoelen. Houd ze even onder stromend water en droog ze af. Snijd de grootste paddenstoelen in twee.
-
Laat ze in een pan slinken met 2 eetlepels olijfolie om het vocht uit de paddenstoelen te laten verdampen. Bak ze zachtjes gedurende een twaalftal minuten. Houd ze apart met een deksel op de pan.
-
Breng de gevogeltebouillon aan de kook.
-
Fruit de fijngehakte sjalotten en de in dunne reepjes gesneden knoflook (nadat u de kiem heeft verwijderd) 5 à 6 minuten in een stoofpan in 2 lepels olijfolie. Voeg er de rijst bij en roer totdat de korrels doorschijnend worden. Giet de bouillon beetje bij beetje erbij en laat hem telkens intrekken. Roer de rijst regelmatig om. Voorzie een kooktijd van ongeveer 20 minuten.
-
Voeg er de paddenstoelen, het citroensap en de rozemarijnnaalden aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
-
Serveer de risotto in een voorverwarmde schotel en werk af met takjes rozemarijn.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.