Reefilet met Grand Veneursaus

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

6 portie(s)
  • 1 kg reefilet (+ vraag snijresten en botten voor de saus)
  • 10 cl olijfolie Bouton d’Or
  • Voor de marinade:
  • 1 fles krachtige rode wijn Expert Club
  • 1 lookteentje
  • 200 g wortelen
  • 2 sjalotten
  • 200 g ajuin
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje peterselie
  • 1 takje selder
  • 10 cl de cognac
  • 10 cl olijfolie Bouton d’Or
  • Peperkorrels Cigalou
  • Voor de saus :
  • 10 cl wijnazijn Bouton d’Or
  • 150 cl verse room Pâturages
  • 100 g veenbessen
  • 10 g boter Pâturages
  • 5 cl olijfolie Bouton d’Or
  • 40 g bloem Chabrior
  • Zout, peper Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 120 min
  1. Leg de avond ervoor de reefilet in de pot om te marineren met de hele sjalotten, de ajuin en de gesneden wortelen. Voeg de geplette look, de kruiden, de selder en de peperkorrels toe.

  2. Giet er de rode wijn, de olijfolie en de cognac bij. Zet het deksel op de pot en laat dit 6 u marineren.

  3. Laat ’s anderendaags het vlees uitlekken. Zeef de marinade en zet het aromatisch garnituur en de wijn apart.

  4. Laat de snijresten en de botten van de ree 5 min. “zweten” in het boter/olie mengsel en doe dan het aromatisch garnituur van de marinade erbij. Bestrooi dit met de bloem en giet er de azijn en de wijn van de marinade bij. Breng het mengsel aan de kook en laat het 30 tot 40 min. zachtjes koken. Schep regelmatig het schuim eraf.

  5. Filter de saus en giet er de room bij (voeg de veenbessen op het laatste moment toe, net voor het opdienen).

  6. Dep de reefilet droog en laat hem aan alle kanten mooi bruin kleuren in een pan met wat olie.

  7. Leg dan de reefilet in de braadslee van de oven en laat hem +/- 15 in een hete oven bakken. Bedruip hem af en toe met boter.

  8. Leg de filet na afloop van de braadtijd in aluminiumfolie en laat hem 5 min. rusten in de uitgeschakelde oven met de deur open.

Tips

Tip: je kunt de reefilet serveren met puree van zoete aardappelen.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.