Volg het recept stap voor stap
-
Snij de everzwijnragout in stukken en leg in een schotel.
-
Pel de uien en knoflook en hak fijn. Was de peterselie en hak fijn (bewaar wat voor de versiering). Doe alles bij het vlees, gevolgd door de aromaten en de olie. Kruid met peper en zout en bedek met rode wijn.
-
Dek af en laat minstens 12 uur marineren.
-
Giet het everzwijn af en bewaar de groenten en wijn.
-
Bak het in stukjes gesneden spek, doe er het vlees bij en bak goudbruin.
-
Flambeer met armagnac, schep er de stukken everzwijn uit en bewaar.
-
Pel de sjalotten en hak fijn, bak ze goudgeel en voeg de groenten van de marinade en de bloem toe. Blus met een glas water. Roer en doe er de stukken everzwijn weer bij.
-
Giet er de wijn bij en laat 2 uur sudderen (zet er het deksel half op). Roer af en toe.
-
Dien warm op, bestrooid met peterselie.
Tips
Deze ragout is lekker met verse pasta.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.