De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 700 g bladspinazie uit de diepvries van Saint Eloi
- 1 snuifje nootmuskaat Cigalou
- 4 eieren Moisson
- 2 dl verse room Pâturages
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 rol kruimeldeeg rol kruimeldeeg Claude Léger
- 100 g brie de Meaux Itinéraire des saveurs, in dunne plakjes
- zout Cigalou
- peper Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg zout en peper toe. Voeg de nootmuskaat toe. Laat uitlekken. Klop in een kom de eieren door de room. Voeg het knoflook, zout en peper toe. Zet apart.
-
Plaats het kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de taartbodem. Giet het eimengsel over de taartbodem. Verdeel vervolgens de spinazie over de taartbodem.Bak gedurende 18 à 20 minuten. Verdeel de plakjes brie over de quiche. Gaar nog 2 minuten.
-
Laat kort afkoelen. Plaats de quiche op een taartschaal. Snij in porties.
-
Heerlijk met een salade van jonge slablaadjes.Variant:Bereid deze quiche met broccoli, tomaten, ….Vervang de diepvriesspinazie door per kleine porties in de olijfolie gesauteerde verse spinazie.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.