
Prei met geitenkaasroom
Een vleugje romige geitenkaassaus, en hop, het is gegarandeerd een favoriet!
Makkelijker
25 min
€
Volg het recept stap voor stap
Voorbereidingstijd :
25 min
-
Prei voorbereiden
- Snijd de wortels en de harde donkergroene delen van de prei af.
- Snijd ze in de lengte doormidden en spoel ze goed schoon.
- Snijd ze in stukken of laat ze heel, afhankelijk van hoe je ze wilt presenteren.
-
Prei koken
- Verhit een grote pan met een scheutje olijfolie.
- Voeg de fijngesneden sjalot toe, gevolgd door de prei.
- Laat op een zacht vuur 15-20 minuten stoven. Voeg indien nodig een beetje water toe zodat het niet aanbakt. De prei moet zacht zijn.
-
Geitenkaasroom maken
- Meng in een kom de room en de verse geitenkaas.
- Breng op smaak met zout en peper.
-
Opdienen
- Schep de geitenkaasroom op een bord en leg de prei erbovenop.
- Werk af met gehakte walnoten of verse kruiden voor een krokant en fris accent.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.