Volg het recept stap voor stap
-
Los in een kom de gist op in 5 cl lauwe melk. Voeg het zout toe. Zet op een warme plaats totdat er schuim op komt.
-
Zeef de bloem boven een kom. Maak een kuiltje in het midden. Giet hierin het gistmengsel. Voeg het ei toe. Kneed tot een glad deeg. Voeg de rest van de melk toe en roer door. Het beslag moet glad zijn. Bedek de kom met een doek. Laat gedurende 1 uur rusten op kamertemperatuur.
-
Bestrijk de kuiltjes van de poffertjespan met een kwastje boter. Vul de kuiltjes tot de helft met beslag. Bak op middelhoog vuur gedurende 2 minuten aan elke kant.
-
Warm serveren. Bestrooi met poedersuiker en plaats een klontje boter op de poffertjes.
Tips
Info: Poffertjes zijn een Nederlandse specialiteit en lijken op kleine, dikke pannenkoekjes. Ze worden bereid op een speciale plaat met kuiltjes en geserveerd met boter en veel poedersuiker.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.