Penne met groenteratatouille
Penne met groenteratatouille is een heerlijke optie voor een vegetarische maaltijd. Dit recept voor penne met groenteratatouille is gezond, heerlijk en vol mediterrane smaak. Het is een complete maaltijd op zich, maar u kunt het ook serveren met een stuk vlees naar keuze. Eet smakelijk!
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 500g penne rigate van Fiorini
- 1 aubergine
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- Enkele basilicumblaadjes
- 1 blik hele tomaten van Saint Eloi
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie van Bouton d’Or
- 2 suiker
- Zout en peper van Cigalou
Wijnsuggestie
Rode wijn
Volg het recept stap voor stap
-
Pel en versnipper de look en de ui. Snij de courgette en paprika in blokjes en laat de schil.
-
Verhit de olie in een sauteerpan en fruit de look en de ui. Doe er de aubergineblokjes en indien nodig wat water bij. Gevolgd door de paprika- en courgetteblokjes. Laat 5-6 min. op een zacht vuur sudderen.
-
Kook de pasta in een grote kookpot met gezouten water en laat uitlekken.
-
Snij de tomaten in blokjes en doe ze bij de andere groenten. Kruid met peper en zout en voeg de suiker toe. Laat nog enkele min. sudderen.
-
Doe de gekookte pasta in de sauteerpan, meng, versier met grof gesneden basilicum en serveer.
Tips
Tip: wanneer de ratatouille bijna klaar is, kunt u een el balsamicoazijn van Bouton d’Or toevoegen, voor een rondere smaak.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.