Pekingeendenborstfilet, salsa van ananas en avocado
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- Salsa van ananas en avocado 1 el koolzaadolie van Bouton d'Or
- 8 sneden ananas verse of uit blik Solaya, uitgelekt
- 1/2 middelgrote ui fijngehakt
- 1 avocado geschild, ontpit, in blokjes
- 1 tl rijstazijn Claude Léger
- 1 el koriander fijngehakt
- 1 kleine Thaise chilipeper ontpit, fijngehakt
- Aziatische marinade 1 tl sojasaus Claude Léger
- 1 tl rijstazijn Claude Léger
- 1 mespunt vijfkruidenmengsel Cigalou
- 2 el vloeibare honing van Elodie
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 el sesamolie van Bouton d'Or
- 1.5 el gember geraspt
- 2 eendenfilets (285 g per stuk)
- 1 el rijstazijn Claude Léger
- 2 el water
- Garnituur takjes koriander
Wijnsuggestie
Rode wijn – DOC Alentejo
Cépages : Alicante Boushet, Trincadeira, Aragonez
2020
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 210 °C.Salsa van ananas en avocado : Meng in een slakom de ananas, de rode ui, de avocado, de rijstazijn, de koriander, de chilipeper en de koolzaadolie.Zet koel.Aziatische marinade: Meng in een ovenbestendige schaal de sojasaus, de rijstazijn, het vijfkruidenmengsel, de honing, het knoflook, de sesamolie en de gember.Marineer de filets gedurende 1 uur, keer ze regelmatig.
-
Bak gedurende 20 minuten in de oven voor een roze kern. Bestrijk het vlees met behulp van een kwastje af en toe met marinade. Rol de filets aan het eind van de kooktijd in aluminiumfolie. Zet gedurende 10 minuten apart. Gooi het kooknat weg. Schraap met een spatel de restjes bakvet van de schaal los en breng over naar een bakpan. Verwarm de bakpan. Blus met de rijstazijn en het water.
-
Snij de filets in dunne plakjes. Verdeel het vlees over de borden met de salsa van ananas en avocado. Werk af met takjes koriander.
-
Heerlijk met rijst.
Tips
Probeer deze marinade ook eens met kip, een haantje of varkensvlees.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.