Parmentier van zoete aardappel en gekonfijte eend
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de eendenbouten 15 minuten in de kippenbouillon in een steelpan.
-
Scheid het vlees van de botten en gooi de botten weg.
-
Versnipper vervolgens de eendenbouten en breng op smaak met de 2 fijngehakte knoflookteentjes, zout en peper. Meng het vlees met de kippenbouillon. Zet apart in een gratinschotel.
-
Voor de zoete aardappelpuree, kook de geschilde zoete aardappelen 30 minuten in kokend gezouten water, giet af en maak de puree door de zoete aardappelpulp te mengen met de boter en room. Breng op smaak met zout en peper en werk af met de geraspte kaas.
-
Schik de puree op het versnipperde vlees en werk af met het paneermeel. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.
-
Serveer rechtstreeks.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.