Volg het recept stap voor stap
-
Pel de sjalotten en hak ze fijn.
-
Verwarm 30 g boter in een stoofpan en bak er de parelhoendijen een tiental minuten in. Draai regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout. Gooi het bakvet weg zodra je er het vlees uit hebt geschept.
-
Schil de 2 appels en snij ze in kleine stukjes.
-
Fruit de fijngehakte sjalotten in 20 g boter, doe er de stukjes appel bij en roer. Leg er de parelhoendijen weer in, besprenkel met cider en roer.
-
Voeg het kruidentuiltje toe, dek af en laat op zacht vuur 20 min inkoken. Roer regelmatig.
-
Schil de 4 andere appels, snij ze in kwartjes en bak ze in een pan in 50 g boter. Bestrooi met suiker en laat op laag vuur karamelliseren.
-
Schep het vlees en het kruidentuiltje uit de stoofpan, giet de room bij de resterende jus en laat enkele minuten sudderen. Kruid met peper en zout.
-
Serveer de warme parelhoendijen met de appelkwartjes en besprenkel met de roomsaus.
Tips
Voor meer smaak kun je verschillende appelsoorten en vóór het karamelliseren een snufje kaneel gebruiken.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.