De benodigde ingrediënten voor dit recept
- Voor het beslag
- 125g 125 g bloem van Chabrior
- 0,25l 1/4 l melk van Pâturages
- 2 2 eieren van Moisson
- 0,5càs 1/2 el zonnebloemolie van Bouton d’Or
- 1càc 1 tl boter Pâturages
- 1 1 snufje zout van Cigalou
- Voor de garnituur:
- 4 4 sneden ham van Monique Ranou
- 1 1 zakje geraspte emmentaler van Pâturages
- 4 4 eieren van Moisson
- Peper Cigalou
Wijnsuggestie
Witte wijn
Volg het recept stap voor stap
-
Doe de bloem in een slakom, maak een putje in het midden, breek er 2 eieren in, voeg olie en zout toe. Meng alles zachtjes in het midden en doe er geleidelijk de bloem van de rand bij tot u een dik en glad mengsel verkrijgt.
-
Giet geleidelijk de melk op het beslag en maak een glad mengsel.
-
Bedek met een doek en zet 1u in de koelkast.
-
Zet een anti-aanbakpan met boter op het vuur, schep er een lepel pannenkoekenbeslag in en verdeel mooi over het volledige oppervlak. Hou de pan hiervoor schuin.
-
Wanneer de randen loskomen draait u de pannenkoek om.
-
Breek de eieren er voorzichtig over en laat lichtjes wit worden. Bedek met de in stukken gesneden ham en een beetje geraspte kaas en peper, laat smelten en vouw de pannenkoek dicht.
-
Dien meteen op.
Tips
Tip: bij het serveren neemt u de pannenkoek voorzichtig uit de pan. Breek de mooie eidooier niet.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.