Ossenstaart en foie gras in wijnsaus
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 2,500 kg ossenstaart
- 4 sneden gekookte foie gras
- 350 g varkensdarmen
- 2 wortelen
- 3 uien
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 bosje peterselie
- 1 kruidentuiltje van Cigalou
- 50 g boter van Pâturages
- 3 el zonnebloemolie van Top Budget
- 1 klein blikje tomatenpuree van Fiorini
- 50 cl rode porto
- 2 liter rode wijn van Expert Club
- 1 kalfsfond van Bouton d’Or
- Zout, peper van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 150 °C (gasstand 5).
-
Rasp de wortelen en snij ze samen met de uien, de sjalotten en de knoflook in stukjes.
-
Zet een (ovenvaste) stoofpan op het vuur en bak de ossenstaart 5 minuten in de boter en de olie.
-
Zet het vuur uit, doe er de gesneden groenten, de met wat water aangelengde tomatenpuree, de kalfsfond, de wijn, de porto, peper en zout bij en roer.
-
Voeg de peterselie en het kruidentuiltje toe, dek af en schuif voor 3 uur in de oven.
-
Neem de stoofpan uit de oven, laat afkoelen en trek de ossenstaart in stukjes.
-
Spreid de darmen uit, snij ze in 4, vul ze met de ossenstaart en een plakje foie gras en sluit.
-
Leg de darmen vlak voor het serveren 10 minuten in de voorverwarmde oven op 150 °C en verwarm de wijnsaus die nog in de stoofpan zit.
Tips
Bij dit feestelijke gerecht hoort een droge rode wijn. Aarzel niet om advies te vragen aan onze experts!
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.