Ossenhaas rossini in maderasaus
Volg het recept stap voor stap
-
Verhit een scheutje olijfolie in een sauteerpan. Braad er de ossenhazen 6 tot 8 min. in op een hoog vuur, naargelang de dikte. Draai het vlees regelmatig om. Houd ze warm.
-
Fruit de gehakte sjalot. Blus met madera en breng aan de kook. Bevochtig met de kalfsfond en breng opnieuw aan de kook. Zeef de saus.
-
Snijd 4 sneetjes foie gras van ongeveer 1 cm dik. Bak ze 3 min. aan elke kant op een hoog vuur, in een pan zonder vetstof. Kruid met peper en zout.
-
Haal de sneetjes foie gras met een schuimspaan uit de pan en leg ze voorzichtig op de steaks. Giet er de saus rond.
Tips
serveer de steaks met bijvoorbeeld een huisgemaakte truffelpuree op heel warme borden.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.