De benodigde ingrediënten voor dit recept
6
portie(s)
- 1050g zalmfilet met het vel eraan
- 6càs olijfolie Bouton d’Or
- 6càs kandijsuiker
- 7,5càs sojasaus
- 1,5càs geraspte citroenschil
- 4,5 lookteentjes fijngesneden
- 7,5 eetl. water
- Peper Cigalou
Wijnsuggestie
Vadillo Crianza
Rode wijn – DOC Rioja
100% Tempranillo
2018
8,99€
Petit Chablis
Witte wijn
11,20€
Volg het recept stap voor stap
Voorbereidingstijd :
130 min
-
Bereid de marinade in een kom: meng de olijfolie, de sojasaus, de citroenschil, de look, het water, de kandijsuiker en de peper. Klop het mengsel stevig met een klopper om de suiker op te lossen.
-
Leg de zalm in een diepe schaal, giet de marinade erover en dek de schaal af met huishoudfolie. Zet de vis in de koelkast om minstens 2 uur te marineren.
-
Verwarm de barbecue voor, bestrijk het rooster met olie en laat hierop de zalm aan elke kant 7 min. roosteren.
Tips
Troef: de zalm is gaar wanneer je het vlees gemakkelijk met een vork kunt losmaken.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.