Oliebollen

Moeilijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

6 portie(s)
  • 125 g bloem van Chabrior
  • 1 tl suiker
  • 10 g boter van Pâturages
  • 1 ei van Moisson
  • 100 ml melk van Pâturages
  • 15 cl blond bier
  • 10 g verse gist
  • 1 snufje zout van Cigalou
  • Poedersuiker

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 75 min
  1. Verwarm de melk en los er de gist en de suiker in op.

  2. Doe de bloem in een schaal, giet er de melk met de gist bij, gevolgd door het bier, het hele ei, de gesmolten boter en het zout. Roer goed.

  3. Dek af met een vaatdoek en laat minstens 1 uur rijzen en gisten. Het mengsel moet in volume zijn verdubbeld.

  4. Roer weer door het beslag.

  5. Vorm met een spuitzak (of een ijslepel) deegballetjes en dompel die 1 min onder in een frituurpan van 180 °C. Draai ze om en laat nog 1 min frituren.

  6. Leg ze op keukenpapier, bestrooi met poedersuiker en dien meteen op.

Tips

Tip: voeg wat oranjebloesemwater toe aan het beslag.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.