Volg het recept stap voor stap
Voorbereidingstijd :
75 min
-
Verwarm de melk en los er de gist en de suiker in op.
-
Doe de bloem in een schaal, giet er de melk met de gist bij, gevolgd door het bier, het hele ei, de gesmolten boter en het zout. Roer goed.
-
Dek af met een vaatdoek en laat minstens 1 uur rijzen en gisten. Het mengsel moet in volume zijn verdubbeld.
-
Roer weer door het beslag.
-
Vorm met een spuitzak (of een ijslepel) deegballetjes en dompel die 1 min onder in een frituurpan van 180 °C. Draai ze om en laat nog 1 min frituren.
-
Leg ze op keukenpapier, bestrooi met poedersuiker en dien meteen op.
Tips
Tip: voeg wat oranjebloesemwater toe aan het beslag.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.