Oesters met aromatische boter
Volg het recept stap voor stap
-
Open de oesters en leg ze op keukenpapier.
-
Bewaar de holle schelpen.
-
Schil de komkommer en snijd hem in fijne reepjes (julienne). Snijd de granaatappel doormidden en verwijder de pitjes. Was de peterselie en hak hem fijn.
-
Meng de sojasaus, het citroensap en het gehakte teentje look in een kom. Kruid met peper.
-
Leg in elke holle schelp wat komkommerjulienne met een oester erop.
-
Smelt de boter in een pannetje tot ze goudbruin is.
-
Haal de pan van het vuur en voeg de soja-citroensaus, de granaatappelpitten en de gehakte peterselie toe. Besprenkel de oesters met de aromatische boter en serveer.
Tips
leg de oesters op een bedje van grof zout, zo blijven ze mooi liggen.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.