Nestjes van cheesecake met citroen
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 90 g Bretoense koekjes van Chabrior
- 60 g speculaas
- 4 eieren van Chabrior
- 125 g suiker
- 75 g boter van Pâturages
- 200 g faisselle van Pâturages
- 1 el room van Pâturages
- 5 el citroensap + de geraspte schil van een biocitroen
- 125 g poedersuiker
- 1 tl vanille-extract
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 160 °C (gasstand 4).
-
Laat de boter smelten op laag vuur.
-
Verkruimel de koekjes fijn in een kom, giet er de gesmolten boter bij en roer goed.
-
Neem 6 ronde vormpjes met duwstaaf en leg ze op een bakplaat. Giet er 2 el van de mix in en duw met de duwstaaf. Plaats in de koelkast.
-
Doe de eieren en suiker in de lege kom en mix tot het mengsel bleek wordt. Voeg al kloppend de faisselle toe, giet er de room bij, gevolgd door het vanille-extract, het citroensap en de geraspte schil.
-
Neem de cirkels uit de koelkast, verdeel er de citroenbereiding over en schuif de bakplaat voor ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.
-
Laat afkoelen en leg de cirkels minstens 6 uur in de koelkast (het best nog een hele nacht).
-
Haal de cheesecakes vlak voor het serveren uit de vorm en versier de nestjes met suikereitjes.
Tips
Tip: als je geen vormpjes met duwstaaf hebt, kun je het mengsel ook gewoon aandrukken met de achterkant van een soeplepel.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.