De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 4 eieren van Moisson
- 150 g bloem van Chabrior
- 1 zakje bakpoeder
- 100 g boter van Pâturages
- 100 g geraspte gruyère van Pâturages
- 4 sneetjes gekookte ham van Monique Ranou
- 1 kleine bokaal gemarineerde rode paprika's
- Zout en peper van Cigalou
- Bieslook
Volg het recept stap voor stap
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers.
-
Klop het eiwit stevig op met een mespuntje zout.
-
Giet de gemarineerde paprika’s af en snij ze in kleine stukjes.
-
Snij de ham in blokjes.
-
Laat de boter smelten.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C (gasstand 6).
-
Klop de eidooiers los in een kom en voeg het bakpoeder, de bloem, de geraspte gruyère, de ham- en paprikablokjes en de gesmolten boter toe. Kruid met peper en zout en roer om. Schep er voorzichtig het opgeklopte eiwit onder.
-
Giet dit beslag in individuele vormpjes en schuif voor 15 minuten in de oven.
-
Neem de muffins uit de oven en laat een tiental minuten staan, afgedekt met een schone keukenhanddoek. Haal ze uit de vorm, bestrooi met vers bieslook en dien op.
Tips
Tip: je kunt hierop een variant maken door de gruyère te vervangen door geitenkaas en de ham door spekblokjes of chorizo.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.