Volg het recept stap voor stap
-
Verwijder de slechte mosselen, spoel ze een eerste keer zorgvuldig, schraap ze schoon met een mes en spoel ze opnieuw overvloedig met water.
-
Schil de wortel en de selder en snijd ze in stukken.
-
Giet de wijn in een pan, voeg er de vier groenten aan toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 15 min. sudderen. Voeg de mosselen toe. Haal ze eruit wanneer ze open zijn. Haal de mosselen uit hun schelp en mix ze (houd 16 mosselen apart om te dresseren).
-
Zeef het kookvocht. Voeg de gemixte mosselen, de curry en de saffraan toe. Kruid met peper en zout. Mix een laatste keer en laat 6 tot 7 min. inkoken op een zacht vuur.
-
Haal de pan van het vuur. Voeg de eigelen en de room toe. Meng met een klopper.
-
Serveer in een diep bord. Garneer met de hele mosselen en de gehakte peterselie.
Tips
Laat de mosselen niet in het water liggen. Wanneer ze opengaan, verliezen ze hun zeewater en hun smaak.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.