Mosselen met Marokkaanse kruiden en kikkererwten
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 2 el olijfolie van Bouton d'Or
- 2 middelgrote uien in partjes
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 tl komijnzaad Cigalou
- 1 tl paprikapoeder Cigalou
- 1 tl gember Cigalou
- 1 mespunt kaneel Cigalou
- 1 mespunt Cayennepeper Cigalou
- 1 el citroensap
- 1 blikken (400 g) kikkererwten Saint Eloi, gespoeld, uitgelekt
- 2 blikken (400 g) gepelde tomaten Saint Eloi, fijngehakt
- 2 kg mosselen schoongemaakt, gespoeld
- zout Cigalou
- peper Cigalou
- Garnituur 2 el olijfolie van Bouton d'Or
- 2 el koriander fijngehakt
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de olijfolie in een stoofpan met dikke bodem. Fruit de ui en het knoflook gedurende 2 minuten. Voeg het gemalen komijnzaad, het paprikapoeder, de gember, het kaneelpoeder en de cayennepeper toe. Meng met een houten lepel. Voeg het citroensap toe. Roer goed. Voeg de kikkererwten en de gepelde tomaten toe. Laat zonder deksel op middelhoog vuur gedurende ongeveer 15 minuten pruttelen, totdat de saus begint te binden.
-
Voeg de mosselen toe. Sluit af en laat gedurende 3 à 4 minuten koken. Gooi de mosselen die nog dicht zijn weg. Voeg zout en peper toe. Gaar nog 2 minuten zonder deksel.
-
Verdeel de kikkererwten, de mosselen en de saus over diepe borden. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met koriander.
-
Heerlijk met knapperig stokbrood.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.