Mosselen met kokosmelk en rode kerrie
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1 el arachideolie van Bouton d'Or
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- rasp van 1 lime
- 1/4 tl cayennepeper Cigalou, in vlokken
- 2 el verse gember fijngehakt
- 1 bosje koriander fijngehakt
- 5 jonge uien fijngehakt
- 2 kg mosselen
- 250 ml kokosmelk Itinéraire des saveurs
- 1 el rode Thaise kerrie
- sap van 2 limoenen
- zout en peper Cigalou
- Garnituur 4 el koriander fijngehakt
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de olie in een wok of stoofpan met dikke bodem. Fruit de teentjes knoflook, de limoenrasp, het piment, de gember, de koriander en de jonge uien. Voeg de mosselen toe en sauteer gedurende 2 minuten. Zet de temperatuur de helft lager. Gaar verder gedurende 3 minuten totdat de mosselen open gaan. Voeg zout en peper toe.
-
Verwarm in een steelpan de kokosmelk en de rode kerrie. Voeg vervolgens het limoensap toe. Voeg deze vloeistof toe aan de wok of stoofpan. Gaar verder gedurende 5 minuten. Verwijder de mosselen die niet open zijn.
-
Verdeel de mosselen en het kooknat over kommen. Garneer met de koriander.
Tips
Heerlijk met basmatirijst of rijstnoedels van Itinéraire des Saveurs.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.