Mosselen met butternut
Bekijk dit recept van chef-kok Jeremy Vandernoot, speciaal gemaakt voor Intermarché-klanten!
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1000g mosselen
- 1 butternut
- 1 ui van Saint Eloi
- 2 stengels selder
- 1 teentje knoflook van Saint Eloi
- 50ml culinaire room van Pâturages
- 50ml droge witte wijn Expert Club
- 0,5 bosje peterselie
- 1 el olijfolie van Bouton d’Or
- Zout van Itinéraire des Saveurs
- Peper van Cigalou
Wijnsuggestie
Witte wijn
Volg het recept stap voor stap
-
Bak de butternut 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.
-
Haal de butternut uit de oven en laat afkoelen. Snij ‘m doormidden, maak leeg en verwijder de pitten. Bewaar één helft voor later.
-
Fruit de selderstengels, de versnipperde ui en de fijngehakte knoflook in een pan met olijfolie.
-
Was de mosselen en laat ze in hun schaal zitten. Meng de mosselen met de aromatische garnituur. Leg ze in één helft van de butternut. Voeg de room en witte wijn toe, breng op smaak met zout, peper en gehakte peterselie.
-
Sluit de pompoen
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.