Minispiesjes van gravlax, mosterdsaus met basilicum

Makkelijk
1455 min
€€
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 3 el griessuiker Regain Bio
  • 2 el zeezout Cigalou
  • 1 tl peper Cigalou, versgemalen
  • 2 handjes basilicum alleen de blaadjes
  • 2 blaadjes zalmfilets (300 g per stuk)
  • Mosterdsaus met basilicum 4 el dijonmosterd van Bouton d'Or
  • 3 el bruine suiker
  • 6 el olijfolie van Bouton d'Or
  • 2 el ciderazijn van Bouton d'Or
  • 1 handvol basilicumblaadjes fijngehakt
  • 1/2 komkommer in reepjes

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Meng in een kom de suiker, zout en peper. Zet apart. Verdeel blaadjes basilicum over een op het aanrecht geplaatst vierkant vel huishoudfolie. Plaats de zalmfilets naast elkaar op het basilicumbed. Bestrooi de binnenkant van de filets met het zoutmengsel. Verdeel de resterende blaadjes basilicum over de zalm. Vouw het huishoudfolie strak dicht om de zalm. Zet 24 à 48 uur in de koelkast. Keer de rol zalm regelmatig.

  2. Mosterdsaus met basilicum: Verwerk in de keukenmachine op volle snelheid de mosterd, de bruine suiker en de ciderazijn.Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe aan de machine draait.Voeg het basilicum toe en verwerk nog enkele seconden.

  3. Dep alvorens te serveren de zalm droog met keukenpapier om de blaadjes basilicum, overtollige suiker en zout te verwijderen.

  4. Snij de zalm in dunne plakjes. Rijg de zalm als saté aan minispiesjes door een plakje zalm samen met een reep komkommer aan het stokje te rijgen. Serveer met de mosterdsaus met basilicum.

  5. Heerlijk met een aardappelsalade en sneetjes roggebrood.

    Rusttijd: 24 à 48 uur

Tips

Deze schotel kan in de diepvries bewaard worden.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.