De benodigde ingrediënten voor dit recept
- Voor de balletjes
- 300 g schelvisfilet
- 2 teentjes look
- 3 cm verse gember
- 2 el gegrilde sesamzaadjes
- 1 grote hand fijngemalen cashewnoten
- 1 yoghurt natuur van Pâturages
- 4 takjes koriander van Cigalou
- 1 tl espelettepeper
- 2 el olie van Bouton d’Or
- Voor de saus
- 4 kiwi’s
- sap van 1 citroen
- 1 tl suiker
- 4 sprietjes bieslook van Cigalou
- peper en zout van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
De balletjes
-
Schil de gember en de look. Bak ze in 2 eetlepels olie.
-
Voeg de stukken vis en de cashewnoten toe.
-
Voeg de yoghurt, de espelettepeper en de gehakte koriander toe. Kruid met peper en zout. Laat de bereiding inkoken tot een dikke massa. Laat afkoelen.
-
Rol balletjes van het mengsel. Druk ze goed aan zodat ze stevig blijven. Rol ze in de sesamzaadjes.
-
Leg de balletjes in een kom. Warm ze kort voor het opdienen opnieuw op.
-
De saus
-
Mix de kiwi’s, het citroensap, 1 eetlepel olie, suiker en de gehakte bieslook. Kruid met peper en zout. Kook de saus 10 min. Laat ze afkoelen en bewaar koel.
Tips
maak balletjes die klein genoeg zijn om in één hap op te eten.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.