Mini-bloemkoolflan

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 1 bloemkool
  • 3 sjalotten
  • 4 eieren van Moisson
  • 40 g boter van Pâturages
  • 200 g room van Pâturages
  • 150 g geraspte gruyère van Pâturages
  • Muskaatnoot van Cigalou
  • 1 bosje bieslook
  • Zout en peper van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 20 min
  1. Maak de bloemkool schoon, verwijder het harde deel en verdeel de rest in kleine roosjes. Blancheer ze 4-5 minuten in gezouten kokend water.

  2. Pel de sjalotten en hak ze fijn.

  3. Verwarm de oven voor op 150 °C (gasstand 5).

  4. Giet de bloemkool af en bak in 30 g boter met de fijngehakte sjalotten. Laat 5 minuten staan op laag vuur en doe dan in met boter ingevette individuele ovenschaaltjes.

  5. Breek de eieren in een kom, voeg de room toe en klop met een vork. Rasp een beetje muskaatnoot, kruid met peper en zout en giet dit mengsel over de bloemkool.

  6. Schuif de ovenschaaltjes voor 30 minuten in de oven, neem ze eruit, bestrooi ze met geraspte gruyère en zet voor nog eens 10 minuten in de oven.

  7. Spoel het bieslook, droog het en maak kleine bundeltjes die u vastmaakt met een ander sprietje.

  8. Versier met de bieslookbundeltjes en dien warm op.

Tips

Deze kleine flans zijn heerlijk bij gerechten met vlees, gevogelte of wild.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.