Volg het recept stap voor stap
-
Maak de bloemkool schoon, verwijder het harde deel en verdeel de rest in kleine roosjes. Blancheer ze 4-5 minuten in gezouten kokend water.
-
Pel de sjalotten en hak ze fijn.
-
Verwarm de oven voor op 150 °C (gasstand 5).
-
Giet de bloemkool af en bak in 30 g boter met de fijngehakte sjalotten. Laat 5 minuten staan op laag vuur en doe dan in met boter ingevette individuele ovenschaaltjes.
-
Breek de eieren in een kom, voeg de room toe en klop met een vork. Rasp een beetje muskaatnoot, kruid met peper en zout en giet dit mengsel over de bloemkool.
-
Schuif de ovenschaaltjes voor 30 minuten in de oven, neem ze eruit, bestrooi ze met geraspte gruyère en zet voor nog eens 10 minuten in de oven.
-
Spoel het bieslook, droog het en maak kleine bundeltjes die u vastmaakt met een ander sprietje.
-
Versier met de bieslookbundeltjes en dien warm op.
Tips
Deze kleine flans zijn heerlijk bij gerechten met vlees, gevogelte of wild.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.