De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 4 dl sinaasappelsap Paquito
- 100 g rietsuiker Regain Bio
- sap van 2 limoen
- 6 aardbei(en) ontsteeld, in 4
- 1 banaan(en) in blokjes
- 1 mango in blokjes
- 6 abrikozen ontpit, in blokjes
- 2 kiwis in blokjes
- 100 g witte druiven zonder pit, in 2
- 1 bakje (125 g) blauwbessen
- 1 bakje (125 g) frambozen
- Garnituur
- 1 scheutje olijfolie van Bouton d'Or
- blaadjes basilicum fijngehakt
Volg het recept stap voor stap
-
Kook in een steelpan het sinaasappelsap met de rietsuiker tot 2/3 in. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg het limoensap toe. Zet apart.
-
Meng in een kom de aardbeien, de banaan, de mango, de abrikozen, de kiwi’s, de druiven, de blauwbessen en de frambozen. Lepel wat siroop over het fruit.
-
Verdeel over kommen of diepe borden. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met fijngehakt basilicum.
Tips
Heerlijk met geroosterd briochebrood.
Hoe bepaal je of een vloeistof genoeg ingedikt is?
Let bij het begin van de kooktijd op het spoor dat het niveau van de vloeistof in de steelpan achterlaat. Zodra de vloeistof indikt, komt er een nieuw spoor in de pan. Schat de afstand tussen de oude rand en de nieuwe.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.