Volg het recept stap voor stap
-
Pel de mineola’s (bewaar de schil van een van hen), verwijder de witte vezels en snij de vruchten in stukken.
-
Kook de mineolaschil 10 min. in een beetje water en snij ze fijn.
-
Doe de suiker, 1 glas water, de stukken mineola, de versnipperde schil en het kaneelstokje in een grote kookpot. Voeg een scheutje citroen toe.
-
Kook 10 min., zet het vuur lager en laat ongeveer 50 min. pruttelen.
-
Verwijder het kaneelstokje en doe alles in een (in kokend water ondergedompelde) pot. Draai de pot om.
Tips
Tip: om te weten of uw confituur gekookt is, doet u de druppeltest op een koud bord: de druppel moet snel dik worden. Anders laat u nog even koken.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.