Volg het recept stap voor stap
-
Maak een marinade met de olijfolie, de fijngehakte sjalot, de geraspte gember, de fijngehakte teentjes knoflook, tijm, rozemarijn, zout en peper.
-
Snij het vlees in blokjes van 2 cm bij 2 cm.
-
Leg de blokjes vlees 2 uur in de marinade. Bewaar de marinade voor de auberginekaviaar.
-
Snij een aubergine in sneden van één centimeter dik
-
Maak de brochettes: wissel de gemarineerde vleesblokjes af met sneetjes rauwe aubergine. Bak de brochette enkele minuten zodat het vlees rozig blijft.
-
Maak een auberginekaviaar. Bak hiervoor een gehalveerde en met de marinade besprenkelde aubergine 10 minuten op 180° in een ovenschotel.
-
Snji de laatste aubergine in fijne sneden (in de lengte) en bak op een hoog vuur, samen met een scheutje marinade.
-
Dresseer nu de borden. Leg de brochette op de auberginesnede en doe er wat auberginekaviaar bij.
Tips
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.