Luikse wafels

Makkelijk
0 min
0 / 5 3

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

20 portie(s)
  • Ingrediënten voor ongeveer 20 wafels:
  • 750 g vloeiende bloem van Chabrior
  • 270 g melk van Pâturages
  • 400 g boter van Pâturages
  • 3 hele eieren + 2 eidooiers van Moisson
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 500 g parelsuiker
  • 7 g gist
  • 10 tot 15 g zout van Cigalou

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 3

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 60 min
  1. Verwarm de melk een beetje om er de gist in op te lossen. Vermeng in een kom de bloem, de eieren, het zout, de vanillesuiker en de opgeloste gist.

  2. Laat 30 tot 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.

  3. Schep er de enigszins gesmolten boter en dan de parelsuiker onder.

  4. Laat minstens 30 min rusten.

  5. Vorm balletjes van +/- 100 g en bak ze 3 tot 4 min in een heet wafelijzer.

Tips

Tip: voor meer gekaramelliseerde wafels kunt u de balletjes vóór het bakken door poedersuiker rollen.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 3

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.