Volg het recept stap voor stap
-
Kook de sperziebonen ongeveer 7 minuten in gezouten water. Laat ze uitlekken en dompel ze onder in koud water.
-
Zo stopt het koken. Bak de gehakte sjalot goudgeel in wat olie en doe er de gekookte sperziebonen bij, om ze te laten glanzen.
-
Fruit de spekblokjes zonder vet en zet opzij.
-
Kook de geschilde aardappelen. Pureer de warme aardappelen. Doe er de boter, melk, nootmuskaat, zout en, ¾ van de spekblokjes bij.
-
Bak de hele, ongepelde uien 30 minuten op 180° in de oven. Haal de uien uit de oven en laat afkoelen. Snij de uien in 2, pel ze en fruit ze in een pan.
-
Maak mayonaise met de eidooiers, een beetje zout en neutrale olie. Doe er nu de resterende spekblokjes bij.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.