Lichte chips van zoete aardappelen
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 240 °C (gasstand 8).
-
Was de zoete aardappelen en snij ze in heel dunne plakjes, met de schil er nog aan. Spoel ze onder koud water, laat uitlekken en dep voorzichtig droog.
-
Leg ze op een ovenplaat bedekt met bakpapier en bestrijk ze met een beetje olijfolie.
-
Schuif ze in de oven van 240 °C en verlaag de temperatuur meteen tot 160 °C (gasstand 4).
-
Laat een kwartiertje bakken, maar draai halfweg de baktijd om. De zoete aardappelen moeten goudkleurig en knapperig zijn.
-
Leg op een mooie schotel, bestrooi met zout en versier met een paar takjes peterselie.
Tips
Deze chips geven gerechten in saus een krokante toets. U kunt ze ook kruiden met Espelettepeper, komijn, Provençaalse kruiden, peper of kaneel, afhankelijk van het gerecht dat u erbij opdient.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.