Lichte chips van zoete aardappelen

Makkelijk
0 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 4 zoete aardappelen
  • 1 straaltje olijfolie van Bouton d’Or
  • Zout van Cigalou
  • Versiering:
  • Peterselie

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Verwarm de oven voor op 240 °C (gasstand 8).

  2. Was de zoete aardappelen en snij ze in heel dunne plakjes, met de schil er nog aan. Spoel ze onder koud water, laat uitlekken en dep voorzichtig droog.

  3. Leg ze op een ovenplaat bedekt met bakpapier en bestrijk ze met een beetje olijfolie.

  4. Schuif ze in de oven van 240 °C en verlaag de temperatuur meteen tot 160 °C (gasstand 4).

  5. Laat een kwartiertje bakken, maar draai halfweg de baktijd om. De zoete aardappelen moeten goudkleurig en knapperig zijn.

  6. Leg op een mooie schotel, bestrooi met zout en versier met een paar takjes peterselie.

Tips

Deze chips geven gerechten in saus een krokante toets. U kunt ze ook kruiden met Espelettepeper, komijn, Provençaalse kruiden, peper of kaneel, afhankelijk van het gerecht dat u erbij opdient.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.