De benodigde ingrediënten voor dit recept
- Saus op Thaise wijze
- 4càs 4 el rijstazijn Claude Léger
- 0,25càc 1/2 tl chilisaus Claude Léger
- 2càs 2 el sojasaus Claude Léger
- 1 1 limoensap
- 3 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1càs 1 el suiker Regain Bio
- 1càs 1 el munt fijngehakt
- 1càs 1 el koriander fijngehakt
- 5cm 5 cm komkommer geraspt
- 0,25 1/2 wortel geraspt
- 1càs 1 el basilicum fijngehakt
- 2 2 jonge uien fijngehakt
- Sesamkorst
- 4càs 4 el sesamzaad Cigalou
- 2càs 2 el koriander fijngehakt
- 600g 600 g tournedos (1,5 à 2 cm dik)
- 1càs 1 el arachideolie van Bouton d'Or
- 2 2 uien in partjes
- 1poignée 1 handvol rode eikenbladsla
- 1poignée 1 handvol eikenbladsla
- 1poignée 1 handvol jonge slablaadjes
- 1poignée 1 handvol waterkers
- 1poignée 1 handvol muntblaadjes
- 1poignée 1 handvol komkommer in reepjes
- zout Cigalou
- peper Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Saus op Thaise wijze: Meng in een kom de rijstazijn, de chilisaus, de sojasaus, het limoensap, het knoflook en de suiker.Voeg de munt, de koriander en het basilicum toe. Roer goed. Voeg op het laatst de komkommer en de wortel toe.Zet koel.
-
Verwarm een grill voor. Sesamkorst: meng het sesamzaad, de koriander, zout en peper. Zet het mengsel apart in een bord. Bestrijk het vlees met de arachideolie. Haal het vlees aan beide kanten door het sesammengsel. Gril gedurende 2 minuten aan elke kant. Snij het vlees in dunne plakjes.
-
Meng in een slakom de slabladeren en de munt. Voeg 2 el saus op Thaise wijze toe en roer goed. Zet apart.
-
Verdeel de salade, de reepjes komkommer en het vlees over de borden. Serveer meet de saus op Thaise wijze.
-
Heerlijk met rijst of rijstnoedels.
Tips
Snij de komkommer in reepjes met een dunschiller.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.