De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 16 witte asperges
- 4 kleine verse geitenkaasjes Pâturages
- 2 el zonnebloemolie Bouton d’Or
- 2 el hazelnootolie Bouton d’Or
- 1 citroensap
- 1 bosje bieslook
- 20 kerstomaten
- Peper uit de molen en zout Cigalou
Wijnsuggestie
Witte wijn – AOP Entre-deux-mers
Cépages : Sauvignon et Sémillion
2021
Volg het recept stap voor stap
-
Breek het droge uiteinde van de asperges en schil ze. Maak twee bussels van telkens 8 asperges met wat keukentouw.
-
Stoom ze ongeveer 15 minuten boven gezouten water en laat uitlekken.
-
Verwarm de grill van de oven voor.
-
Spoel de kerstomaten en droog ze. Spoel het bieslook, droog het, leg enkele hele sprieten opzij en hak de rest fijn.
-
Meng in een kom de oliën, het citroensap, het bieslook, peper en zout.
-
Snijd elk geitenkaasje in fijne rondjes en schik ze op ovenvaste borden. Zet enkele minuten onder de grill om de kaas lichtjes goudgeel te laten kleuren.
-
Haal uit de oven en zet de oven uit. Leg vervolgens 4 asperges op elk bord met kaas, samen met vijf kerstomaten. Zet opnieuw in de nog warme oven, gedurende 5 minuten.
-
Versier met sprieten bieslook en overgiet met de saus. Serveer meteen.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.